WSC & WPC 2022

22 oktober

Vandaag de laatste puzzeldag! Beginnend met een teamtoernooi. Leuk opgezet, net als bij Sudoku: vier teamleden die elk tegen vier teamleden van een ander team streden om vier individuele punten: wie van de twee heeft de puzzel als eerste af?
Waarbij team NL-A het nipt won van het team van TanTan in de achtste finale; Bram was weliswaar 30 seconde langzamer dan TanTan, maar… TanTan had een foutje gemaakt! (zie foto rechts)

Hierna een heuse Nederland Duitsland, waarbij team NL in de voorrondes 4-0 had verloren van de Duitsers, maar… in deze kwart finale glorieus met 3-1 won!

Een halve finale met twee teams van Japan, het team USA-A, en NL! Helaas verloren, maar wel een prachtige prestatie!

En dan is er natuurlijk de einduitslag. Iedereen heeft t prima gedaan. Het was een leerzame ervaring voor onze twee nieuwkomers Chiel en Wouter, die beide zeker terug zullen willen komen volgend jaar. Dus, oude garde, maak je borst maar nat, de nieuwe generatie staat klaar! Ook met Siebe en Dennis, sowieso een flinke verjonging in ons team! Leuk! Volgend jaar een 50+-team inschrijven?

En last, but certainly not least, was er de voetbalwedstrijd (waar Saskia in haar eentje heel team NL vertegenwoordigde), het “gala”diner, wat inhield dat dezelfde gaarkeuken klaarstond als de rest van de week, maar de drank was gratis, en…
de Karaoke. Er lijkt toch iets meer alcohol geschonken te moeten gaan worden om team NL wat meer op t podium te krijgen, maar gelukkig hadden we onze dappere Dennis!Dank allen voor een fantastisch WK weer, en tot volgend jaar in… Canada!


21 oktober

Tussen alle bedrijven door werden, zoals traditie voorschrijft, ook veel spelletjes gespeeld (en veel bier (en cola) gedronken). Er was Bots-ro-bots, KodamaKlash (wat?, KodamaKlash!), saboteur, take 5, the mind, en hieronder een spelletje codenames (wat denken mensen toch verschillend van elkaar 😉 )


20 oktober

We zijn compleet! Alle 10 van team NL; klaar voor de puzzels!

Verder vandaag zo druk dat er geen tijd was voor verhalen. Van 9:00 uur tot 19:00 uur puzzelen, en daarna nog General Assembly die uitliep…


19 oktober

Rustdag!! En welverdiend!
Slechts een enkeling waagt zich naar de zoutmijnen (foto’s hieronder) of de binnenstad van Krakow, maar de meesten gaan zich lekker relaxed voorbereiden op morgen.

Hier nog een collage en een filmpje van het uitje woensdag:

Hieronder nog de uitslag van het World Sudoku Championship:
(zie ook wsc-wpc-website)


18 oktober

vandaag over het algemeen “toegankelijker” puzzels dan gisteren! Bijna iedereen kijkt weer vrolijk!

Gezellige lunch gehad, met daarna een spannende head-to-head, waar team B net niet de achtste finales heeft gehaald (en dus 17e werd), en team A een spannende pot in de achtste finales had, maar nipt verloor. Terwijl ze in de ronde daarvoor hetzelfde team (USA-A, met Thomas Snyder!) hadden verslagen met dezelfde cijfers: 2-1!17 oktober

Nog twee nagekomen foto van de teamrondes:De eerste sudoku’s zijn opgelost! Het blijken lastigere puzzels dan verwacht… We missen Richard zijn puzzels enorm! Lagere scores, en sippe gezichten… maar hopelijk hebben de andere teams daar ook last van!
Hieronder zie je dat met nog 30 seconden op de klok nog iedereen hard zit te zwoegen:Na de lunch ook twee team rondes: Kubusjes plakken en oplossen.
Beide teams hebben hiermee 1600 punten gescoord! Hieronder een jurylid die geen foutjes kon ontdekken:


Overigens: had al iemand het gespot? we missen Niels! Hij ligt met buikgriep in Berlijn! Maar gelukkig komt hij bij het puzzelen alsnog gezellig deze kant op!
Dus Niels: van harte beterschap! En tot woensdag!

16 oktober

Alle teamleden zijn gearriveerd in Krakow. Onder het genot van een biertje of een colaatje worden nog even snel de laatste tactieken doorgesproken!


8 oktober

team-NL in voorbereiding voor het WK!

De Nederlandse afvaardiging voor het WK Sudoku en Puzzelen is druk in voorbereiding! Tijdens een gezellige samenkomst afgelopen weekend werden oplossingstactieken besproken en voorbeeldpuzzels gemaakt. Volgende week vertrekt het team naar Polen! Volg hun vorderingen op:
wsc-wpc-website


De teams die Nederland gaan vertegenwoordigen op het WK bestaan uit de volgende personen:
Voor Sudoku:
Team A: Bram, Tom, Dennis, Siebe
Team B: Rick, Annick, Chiel, Niels
Team C: Saskia

Voor Puzzelen:
Team A: Bram, Tom, Rick, Wouter
Team B: Dennis, Siebe, Annick, Chiel
Team C: Niels, Saskia

Het bestuur van WCPN wenst iedereen veel succes en plezier in Polen!

 
 

WCPN is member of the World Puzzle Federation (WPF) on behalf of The Netherlands.

© WCPN 2014-2024 - all rights reserved