WSC - WPC 2023


22 oktober: We gaan weer naar huis!
Een fantastische week, met meer ups dan downs, mooie uitslagen, maar vooral weer veel nieuwe mensen ontmoet en leren kennen!
We hebben het WK Sudoku en Puzzelen afgesloten met een heuse pizza-party in de lobby (na al een hamburger-lunch te hebben gehad), de traditionele voetbalwedstrijd op een nabij veldje, en een behoorlijke bijdrage van team NL bij de Karaoke (van links, van links, van links… naar rechts, naar rechts, naar rechts…)Het hele verslag is te lezen op WSC – WPC 2023. Dan rest mij nog iedereen te bedanken. Het was een superfijne week!

Tot binnenkort!
Saskia (namens iedereen hier in Canada)

21 oktober
Laatste dag!
De einduitslag van het individuele deel is er:

Zie vooral hoe ontzettend dicht bij elkaar sommigen zijn geëindigd! Chiel en Wouter, Rick en Annick, Mariëlle en Saskia. Die hebben het hele toernooi zitten stuivertje wisselen; dat maakte het ook in die regionen hartstikke spannend!
Overigens is Mark nét 4e geworden bij de nieuwkomers, en Reinier 12e, en Mariëlle 20e. Saskia is 14e geworden bij de oudjes (50-plussers). Zie ook de WK-website.

Ook opgenomen in bovenstaand overzicht zijn onze teamleden van team (F)UN-03. Anthea en Helen uit Down-Under maakten ons team compleet! Hieronder volgt nog een collage van de teamtrondes. Het was héél gezellig, en ALLE drie teams had de derde teamronde vóór de tijd af! “FINISHED!!!”


Niet onbelangrijk is nog te vermelden dat Yuk de organisatie heeft helpen “graden”, en Helen en Mariëlle deden dat bij de GP… We zijn gewoon vast aan t oefenen voor als wij ons eigen WK gaan organiseren in … 202…8(?). Wie weet, we hebben ideeën zat!

Morgen nóg één verslag over de rest van vandaag, en dan is het al weer voorbij! Zie ook WSC – WPC 2023.

Tot morgen!
Saskia (namens iedereen hier in Canada)

20 oktober
De tweede dag van het WK Puzzelen is halverwege. Bram staat 10e! En Mark is 3e bij de nieuwkomers! (zie hieronder voor de stand na ronde 13). Yuki doet met rondes mee als ze zin heeft, en vindt de puzzels wel leuk, maar ligt vandaag helaas ziek op bed. Beterschap Yuki!

Het zijn vandaag wéér leuke puzzels, soms behoorlijk grote punten, maar iedereen geniet. Veel mensen hebben steeds 1 of 2 minuutjes meer tijd nodig voor nóg meer punten. En anderen vervloeken zichzelf voor dat éne vergeten sterretje, vakje, of cijfertje… Maar ja, dat is natuuurlijk onderdeel van de wedstrijd.
Vanmiddag de laatste individuele rondes. Morgen alleen maar team-rondes (want de printer had de teamrondes niet op tijd geleverd… ai-ai…).

Hieronder nog maar even het fotootje van een van de puzzels van ronde 5. Met alleen maar Sterrenslagen (bedacht dor Hns!). Gemaakt door Jinhoo Ahn (Korea), met permissie van de wpf (Thnx, Thomas!). Probeer maar! Later komen alle puzzels online. Houd daarvoor ook de WK-website in de gaten!


Voor het hele verhaal, zie: WSC – WPC 2023.
Tot morgen weer!

Groet,
Saskia (namens iedereen hier in Canada)

19 oktober
Wat jullie nog tegoed hebben:
Foto’s van onze rustdag! Enkelen zijn in Toronto (spreek uit T’ron(d)o, volgens de native excursieleider) naar het aquarium geweest, en een aantal is heeeeeel erg nat geworden bij de Niagara Falls.Vandaag is het WK Puzzelen begonnen!
Eerste standen zijn bekend (zie hieronder). Bram doet t fantastisch, heeft veel rondes al af voor ze klaar zijn, maar ook anderen hebben al “Finished” mogen roepen!
Er heerst alleen een virusje onder de NL-ers, lijkt ’t, want een paar zijn niet helemaal lekker. Heeft waarschijnlijk ook wel wat te maken met het héérlijke eten hier. (ja, dat was sarcastisch).

Enfin, wil je zelf ook wel eens zo’n leuk puzzeltje proberen? Hier is een fotootje van een van de puzzels van ronde 5. Met alleen maar Sterrenslagen (bedacht dor Hns!). Gemaakt door Jinhoo Ahn (Korea), met permissie van de wpf (Thnx, Thomas!). Probeer maar! Later komen alle puzzels online. Houd daarvoor ook de WK-website in de gaten!


Voor het hele verhaal, zie: WSC – WPC 2023.
Tot morgen weer!

Groet,
Saskia (namens iedereen hier in Canada)

18-10-2023
We hebben vandaag een rustdag! Welverdiend! Hieronder de einduitslag van het WK Sudoku. Tantan heeft eindelijke haar wereldtitel te pakken (Congrats, Tantan!!).

Mariëlle en Mark en Reinier zijn respectievelijk 7e en 9e en 13e geworden bij de (33) debutanten. Hartstikke goed, en veelbelovend voor de toekomst.
Saskia is 20e geworden bij de (ook 33) 50-plussers.
Verder een prachtige prestatie van iedereen. Teamuitslagen: A-team: 9e (onofficieel 13e), B-team 23e, C-team 39e. Ook prima!

We krijgen steeds meer ervaring, en we worden steeds beter!Hieronder nog een foto van een van onze gezellige avonden in het hotel. Er worden veel spelletjes gespeeld, naast puzzels gemaakt.


Voor het hele verhaal, zie: WSC – WPC 2023
Of de WK-website.
Vandaag gaan we naar de Niagara Falls, of wandelen in Toronto! Morgen foto’s daarvan!

Groet,
Saskia (namens iedereen hier in Canada)

17-10-2023
De tweede en laatste sudokudag!
Gisteren eindigde met een team-ronde. Onder het motto: “Samen stressen is leuker dan alleen!”

Na dag 1 zijn er de volgende tussenstanden:

Morgen volgt er nog meer nieuws!
Voor het hele verhaal, zie: WSC – WPC 2023

Groet,
Saskia (namens iedereen hier in Canada)

16-10-2023
Het is nu echt begonnen! Hieronder een collage van iedereen in de startblokken!


Daaronder de uitslagenlijst tot en met ronde 3. Bijna iedereen is redelijk tevreden; voor sommigen is het even wennen, zo’n WK, voor anderen is de jet-lag nog behoorlijk aanwezig, maar de puzzels zijn over het algemeen van zeer goede kwaliteit, en dus is de sfeer fantastisch!
Net de team-rondes gehad, en zowel het A- als het B-team hebben een ronde vóór de tijd geëindigd! Het C-team heeft een eenzame Let geadopteerd (Andrejs), en die hadden ook erg veel lol (en best wat punten, toch nog!)

Zo dadelijk lekker dineren, een drankje aan de bar, en weer vroeg naar bed, want morgen komt nog een hele dag!
wordt vervolgd!

Groet,
Saskia (namens iedereen hier in Canada)

15-10-2023
Het hele team NL is inmiddels gearriveerd in Toronto, al waar onder het genot van een drankje de eerste taktieken worden besproken voor de sudoku-rondes die morgen op het programma staan bij het WK Sudoku.

Voor het bekijken van ieders scores, de instructieboekjes, en andere dingen: zie de WK-website.

wordt vervolgd!
Groet,
Saskia (namens iedereen hier in Canada)

10-10-2023
Binnenkort vertrekken onze teams naar Toronto om zich te meten met de wereldtop op het gebied van logisch puzzelen:
het WK Sudoku en het WK Puzzelen! De meesten van team NL, zijn al druk aan het oefenen, want de instructieboekjes staan sinds deze week online.

Heb jij ook zin om te kijken welke puzzels op het WK voorbij zullen komen? Beide IB’s zijn gewoon te downloaden!
Zie:
sudoku-IB
puzzel-IB

Vanaf komend weekend zullen er vanuit Canada updates komen over het WK!
Zowel hier als op de WK-site.

Groet,

Saskia, Richard, René,
bestuur WCPN

Teams NL sudoku:
Team A: Dennis Keetman, Bram de Laat, Chiel Beenhakker, Mariëlle Hoexum
Team B: Annick Weyzig, Mark Sweep, Rick Uppelschoten, Wouter Fokkema
Team C: Yuk Yee Lee-Au, Reinier Schmiermann, Saskia Benedictus (team captain)

Teams NL puzzelen:
Team A: Bram de Laat, Annick Weyzig, Mark Sweep, Chiel Beenhakker
Team B: Dennis Keetman, Wouter Fokkema, Reinier Schmiermann, Rick Uppelschoten
Team C: Mariëlle Hoexum, Yuk Yee Lee-Au, Saskia Benedictus (team captain)

 
 

WCPN is member of the World Puzzle Federation (WPF) on behalf of The Netherlands.

© WCPN 2014-2024 - all rights reserved