WCPN NK 2024

Hier volgt de uitslag, een verslag en alle puzzels met oplossingen, en alle instructieboeken van het NK van 2024.

 

Impressie:

10:00 uur
En de Nederlandse Kampioenschappen Puzzelen en Sudoku 2024 zijn van start!
Hieronder volgt een (iets vertraagd) verslag van de dag, gehouden in het hoofdkantoor van onze sponsor ORTEC in Zoetermeer.

Ready…?

…Go!

En hier doen we t allemaal voor:

11:30 uur
En de uitslag van de eerste ronde is daar. Eén bonus uitgedeeld voor eerder klaar zijn! Er wordt al gesproken van “het linker of het rechter rijtje”… Maar dit is pas de eerste ronde, dus er kan nog veel veranderen!


12:30 uur
De ronde voor de lunch… hard nadenken geblazen

en af en toe hard gummen en opnieuw beginnen, wat soms beloond wordt met een bonus (of na het nakijken tóch net niet…)

13:30 uur
En daarna een welverdiende lunch. Heel kort de tijd om ook even te genieten van het zonnetje, en van de weer fantastisch verzorgde broodjes en verse sapjes!

14:30 uur
De voorlopige uitslag van de tweede rondes zijn er! De strijd om het podium is echt losgebarsten: de puntenaantallen liggen best dicht bij elkaar, en er is nog van alles mogelijk in de derde ronde dadelijk!


15:30 uur
De jury heeft het intussen lekker druk met nakijken. Discussie: “Vind jij dit ook een 6? Of is dit toch een 4?” “Maar er staat een 4 naast.” “Ja, wat hij bedoelde is duidelijk, maar mogen we het goedrekenen?”
Ja, we zijn erg zorgvuldig 😉

16:30 uur
De laatste ronde is bijna afgelopen! Het is hartstikke spannend! Deelnemers staan tijdens pauzes hun uitslagen (en de gemaakte foutjes) te bespreken. Later vanavond volgen de foto’s van de prijsuitreiking en de einduitslagen. Tot zover vanuit hier!

18:30 uur
Prijsuitreiking geschiedde door Goos Kant, managing partner bij ORTEC, en tevens hoogleraar Logistieke Optimalisatie aan de Universiteit van Tilburg. De uitslagen staan hieronder. WCPN feliciteert Dennis Keetman met het prolongeren van zijn titel als Nederlands Kampioen Sudoku, en Reinier Schmiermann met zijn hardbevochten titel als Nederlands Kampioen Puzzelen. Alle andere deelnemers werden ook gefeliciteerd, want het behalen van deze live finale is al een hele prestatie op zich! Applausje voor jezelf!


(v.l.n.r:) René Gilhuijs, Goos Kant, Mark Sweep, Annick Weyzig, Rick Uppelschoten, Reinier Schmiermann, Dennis Keetman, (zittend) Kamiel Cornelissen, Elizabeth IzaksHet was al met al weer een zeer geslaagd NK! Dank ook aan alle vrijwilligers (puzzelmakers, jury-leden, zaalwachten, organisatoren, BHV-ers), en hopelijk tot volgend jaar!

Groet, jullie bestuur,
Saskia, Richard, en René

 

Puzzels inclusief oplossingen:

NK Puzzelen:
NKP 2024 – ronde 1 (welkom)
NKP 2024 – ronde 2 (groot-groter-grootst)
NKP 2024 – ronde 3 (van alles wat)

NK Sudoku:
NKS 2024 – ronde 1 (warming up)
NKS 2024 – ronde 2 (ritsen)
NKS 2024 – ronde 3 (mix)

 

Instructieboek live-NK:

Instructieboek live-NK 2024 (gerectificeerd 30-3)

 

Kwalificatie:

instructieboek:
nederlandse versie: IB-kwalificatie 2024 (NL)
instruction booklet (English version):IB-kwalificatie 2024 (ENG)

puzzels met oplossingen:
sudoku’s: Kwalificatie NK Sudoku 2024
puzzels: Kwalificatie NK Puzzelen 2024

 
 

WCPN is member of the World Puzzle Federation (WPF) on behalf of The Netherlands.

© WCPN 2014-2024 - all rights reserved